Driftwood - Cloud House : Homage to Corbu

This house stands on a man-made ridge above road level.
Appearing as a piece of driftwood cast from the nearby seashore or a cloud fragment floating over the site this building settles lightly into the land bounded by the main access road into Omaha South and the Golf Course.
The client, a keen golfer with grown up children, wanted a simple retreat with space for family and guests which would respond to the beauty of its location.
This "L" shaped building on plan comprises of two double storey pavilions set at right angles to one another separated by a tall entry porch breezeway which in turn opens onto a great porch encompassed by the two wings. Positioned within the volume of the main pavilion the owner'sbedroom complex straddles part of the communal open plan cooking/ eating/ living space below.
The other wing contains two guest bedrooms, one stacked above the other.

This is not a large house but the simple geometry coupled with the swelling and compression of various volumes working with light, openings to views and sun create the illusion of greater space and the impression of movement. In this way, each part of the whole is given an independent character.Guarded facades face the street and side boundaries clad externally with corrugated steel. Double height slatted and pivoting shutters proposed for the two external sides of the great porch providing a further filter to the elements thus completing the square when the shutters are closed further emphasising the ideas of retreat and providing a plinth to the yin yang floating roof above.


ABOUT
PROJECTS
NEWS
 

This product has been added to your cart

CHECKOUT